20. september 2018
Flavours in a Bottle .....by Clau Dit zegt het etiket althans.... En vol trots kan ik dit ook beamen! Mijn "eigen" wijn, nou ja, eigen wijn.....de wijn heb ik niet zelf geproduceerd of gebotteld. Maar wel in samenwerking met een gerenommeerd wijnhuis geselecteerd, om mijn ontworpen frontlabel op te mogen plakken. En dat....dat maakt mij trots! Om een lang verhaal, nog langer te maken, over hoe toeval mij weer op een pad brengt, waar ik blij van word. Enkele maanden geleden waren de plannen voor...

10. juli 2018
Afgelopen maanden niet stilgezeten.... uiteraard....want dat is iets wat ik toch al niet kan.... Maar vol trots begin juni inkopen gedaan bij een Italiaanse delicatessen leverancier. Heerlijke dippers en nootjes en hmmmm lekkere hapjes om bij weg te dromen op deze toch al geweldige zomerse dagen. Ik hou ervan! Waarna ik onlangs het niet kon laten een super leuke aanvulling op mijn assortiment, in te kopen, in de vorm van trendy, zomers ogende Prosecco wijnflessen! De Cocktail Flamingo!! Ik was...

12. juni 2018
Zucht..... 2 dagen terug zaten we nog in Sardinie.... meest mooie heldere stranden gezien van heel Europa ( ik zeg Europa, want verder ben ik nog niet gekomen), heerlijke wijnen mogen proeven, betoverende dorpjes en uitzichten gezien en...... en ... uiteraard ....de fijne smaken van Italie mee gekregen. Wauw wat ben ik op slag verliefd geraakt... op dit eiland, op de mensen en op alles op culinair gebied. Met culinair bedoel ik in dit geval geen dure hoogstandjes en Michelinsterren waardige...

30. maart 2018
Wauw, wat kun je trots zijn op je nieuwe wending.. het gewoon stiekem stoer van jezelf vinden dat je het aandurft om het roer compleet om te gooien.... Van jaren lang sieraden maken en workshops geven, naar je passie uitbreiden met koken, wijnen en mooie bijpassende artikelen gaan verkopen. Uiteraard is dit ook niet over 1 nacht ijs gegaan en de mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat dit alles behalve een makkelijke beslissing is geweest. Niet zo zeer het stoppen met sieraden maken, maar...

19. maart 2018
Na een superleuke gezellige vriendinnenavond (oke de mannen die erbij waren, waren uiteraard ook gezellig ), wat stiekem de viering van mijn 40ste verjaardag was... nu weer terug bij de orde van de dag! En die orde houdt in bijkomen achter de laptop. Helemaal niet vervelend, als je weet dat je offertes aan het opvragen bent bij een geweldige groothandel. Ik kan er nu al blij van worden. Zie de gedekte tafel bij Iets Hipss (winkel in Zwijndrecht) in mijn hoofd al helemaal voor me. Want....zoals...

05. maart 2018
Wat is mooier dan nog meer inspiratie opdoen. Als je passie ergens ligt, wil je hier veel over te weten komen. Je bent onophoudelijk bezig met kennis vergaren, nieuwigheden ontdekken en je horizon verbreden. Super leuk om te doen en het is je passie! Dus je doet het graag. Hoe geweldig is het dan om stappen vooruit te gaan in het ontwikkelen van je toekomst, waarbij je je passie en interesses na streeft. Hoe super is het dan, om te merken dat je omgeving je passie begrijpt, je hierin stimuleert...

12. februari 2018
Al die nieuwe smaakjes en soorten wijnen maken je toch nieuwsgierig als wijnliefhebber. Na vele malen de promotie van de chocowine voorbij te hebben zien komen via Limburgia in Zwijndrecht, kon ik niet anders dan mij afvragen hoe chocolade en wijn in 1 slok proefde. Dankzij een leuke winactie van deze vlaaien en chocolade specialist en het ook nog eens winnen van de actie door mijn vriendin, konden wij deze mooi rood gekleurde wijn, in het echt keuren. Hapjes a la wijnavond erbij, zoals kaasje,...

09. februari 2018
In mijn vorige Blog gaf ik al te kennen dat ik druk bezig ben met diverse "projectjes" zoals Chefmate. Afgelopen maandag was het dan zo ver. De oprichter van deze professionele afhaal website, kwam mijn gemaakte gerechten keuren en fotograferen. Ondanks dat ik echt wel weet dat mijn gerechten goed te eten zijn en leuk gepresenteerd kunnen worden, kwamen s'nachts toch een beetje de zenuwen zijn kop op steken. Kan ik echt wel lekkere gerechten maken en willen mensen die wel afhalen, ziet het er...

01. februari 2018
Even verplicht rust houden, .... kun je het je voorstellen... ik ...rustig aan doen... Maar soms moet dat gewoon en heb ik gelukkig ook wat lieve mensen om me heen die strenger zijn dan ik ben. Daarintegen zou ik, ik niet zijn als ik ook op den duur er klaar mee ben en heel eigenwijs toch dingen ga ondernemen. Zoals deze heerlijke zoetigheid maken: Een Bananen-Oreo-Cheesecake.... Wat ontzettend fout qua suikers, maar ohhh een hapje hiervan voelde als een engeltje die mijn tong en smaakpapillen...

23. januari 2018
Uit eten: Alhoewel wij in onze omgeving goede culinaire mogelijkheden hebben, wil je ook wel eens iets nieuws proberen... Dus namen onze Brabantse vrienden ons mee op een regenachtig pad in Breda, langs leuke (en van carnaval herkenbare ) tentjes, om uiteindelijk bij "Proeflokaal Bregje" te eindigen voor de maaltijd. Redelijk ruime opzet met donkerbruine muren zonder verder weinig poespas. Een metershoog wijnrek achter in de zaak, laat al een klein licht schijnen over de "ietwat beperkte...

Meer weergeven